Saturday, 27 April 2013

Questions Based On Number System

Questions Based On Number System

1) Look at this series: U32, V29, __, X23, Y20, ... What number should fill the blank?

a) W26

b) W32
c) V26
d) X33

2) Look at this series: XXIV, XX, __, XII, VIII, ... What number should fill the blank?


A) XXI

B) XIV
C) XVI
D) XXIV

3) Look at this series: J14, L16, __, P20, R22, ... What number should fill the blank?


a) M18

b) O20
c) N16
d) N18

4) Look at this series: F2, __, D8, C16, B32, ... What number should fill the blank?


a) G4

b) E4
c) E2
d) F4


5) Look at this series: 70, 71, 76, __, 81, 86, 70, 91, ... What number should fill the blank?


a) 80

b) 71
c) 70
d) 78

6) Look at this series: 664, 332, 340, 170, ____, 89, ... What number should fill the blank?


a) 178

b) 85
c) 100
d) 285


7) Look at this series: 8, 43, 11, 41, __, 39, 17, ... What number should fill in the blank?


a) 22

b) 14
c) 10
d) 45

8) Look at this series: VI, 10, V, 11, __, 12, III, ... What number should fill the blank?


a) IV

b) 13
c) VI
d) II

9) Look at this series: 72, 76, 73, 77, 74, __, 75, ... What number should fill the blank?


a) 73

b) 78
c) 76
d) 70

10) Look at this series: 0.15, 0.3, ____, 1.2, 2.4, ... What number should fill the blank?


a) 0.06

b) 0.9
c) 0.6
d) 1.8


Answer :

1)a, 2)c, 3)d, 4)b, 5)c, 6)a, 7)b, 8)a,9)b, 10)c

Questions Based On Number System

1 comment:

  1. http://www.alpha-beta.in/2013/04/how-to-start-speaking-english.html

    ReplyDelete

Thanks for your comment